Web sitesi tasarlarken çok fazla sayfalardan ziyade müşteriyi sıkmayan ve müşterinin istediği ürüne kolayca ulaşabilmesini sağlayan siteler tasarlanması daha uygundur. Çünkü müşteri bir ürünü almak için devamlı olarak sayfadan sayfaya geçiş yapıyorsa bu o firmanın ve şahsın müşteri kaybetmesine neden olacaktır. Bu durumda o siteyi aralamalarda ve ziyaretlerde en alt sıralara düşürecektir.

İstediğiniz düzeyde ve kaliteli bir web sayfa tasarımı için referansları kuvvetli olan şirketler ile çalışmanız gerekir. Bu profesyonel firmalar sayesinde sitenin yapım aşamaları hakkında bilgi alır ve site yapım süreci içinde firmanın yapması gerekeler hakkında bilgi sahibi olursunuz. Bir site yapmaya başlamadan önce sitenin hangi iş alanı üzerine yapılacağı hakkında kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır. Sitenin içeriğini oluşturmak ve hedefleri hakkında bilgi sahibi olmak web siteyi yapmada ilk adımdır. Bu basamaktan sonra sitenin menü başlıkları belirlenir ve gerekli dokümanlar temin edilir. Site açıldığı zaman kişinin karşısına gelecek olan ilk sayfada ana sayfa, hakkımızda, hizmetlerimiz, ürünlerimiz, referanslarımız ve linkleri, ürünlerin fiyatları ve en son olarak da iletişim gelecektir. Sitenin tasarımı ilk olarak bir taslak olarak oluşturulur ve bunun üzerinde gerekli çalışmalar yapılır. Siteniz için gerekli olan animasyonlar, içerikler, bannerlar, resimler ve videolar hazırlanır. Burada renk uyumuna da dikkat edilmelidir. Tasarımdan sonra sitenin kodlanması aşaması gelecektir. Bu kodlama sırasında taslak olarak oluşturulan site kodlamaya dökülerek sitenin ortaya çıkması sağlanır. Sitelerde gördüğümüz her şey kodlamanın bir ürünüdür. Site bu aşamalardan sonra test edilerek yayına sokulur.

Bir sitenin oluşabilmesi için bir takım aşamalardan geçmesi gerekmektedir. Bu aşamaların yapılabilmesi içinde gerekli dokümanların ve bilgilerin tam olması şarttır.